توضیحات زاکانی در مورد دستگیری در دفتر شهردار به خاطر خرید اسلحه

شهردار تهران در خصوص فرد دستگیرشده در دفترش به‌دلیل خرید اسلحه توضیحاتی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۵ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۴۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ علیرضا زاکانی در حاشیه در آیین افتتاح تصفیه‌خانه خلیج فارس و طرح‌های مدیریت منابع آب در شهر تهران در قالب پنجاه و ششمین پویش امید و افتخار، اظهار کرد: ما فساد را به ۳ دسته تقسیم‌بندی کرده‌ایم؛ یک دسته فساد تعبیر به این بود که "خورد برد، برداشت برد که شهرداری در این زمینه متضرر شده است"، و برای این مسئله برنامه خاصی را شروع کرده‌ایم و حق و حقوق شهرداری در قرارداد‌ها و پروژه‌ها را پیگیری کردیم و ۲۰ هزار میلیاردی که اخیراً در رسانه‌ها به‌عنوان کشف فساد در شهرداری تهران مطرح شده است مربوط به بازگشت مبالغ ما از قرارداد‌ها و پروژه‌ها به شهرداری تهران است که این مسئله شامل زمین، امکان، پول و... است که ما آن‌ها را برگشت داده‌ایم و ربطی هم به دوره فعلی ندارد.

وی افزود: این مسئله و بازگشت ۲۰ هزار میلیارد تومان به شهرداری تهران به ادوار مختلف شهرداری مربوط است و این پروژه‌های متنوعی است که به دوره‌های مختلف مربوط است، به‌عنوان مثال شهروند هم یک نمونه آن است که در گذشته برند شهروند را به‌ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان به‌قیمت آن زمان به ۳ میلیارد تومان فروخته بودند که با پیگیری‌ها آن را برگردانیم، لذا ما بخشی از امکانات شهر را برگردانده‌ایم که عدد این امکان حداقلش ۲۰ هزار میلیارد تومان اشاره شده است و هیچ ربطی هم به دوره ما ندارد و اهتمام شورای ششم و شهردار منتخب شورا بر این بوده است که بتوانند حق مردم را بازگردانند و این اتفاق افتاده است.

زاکانی افزود: در همین بخش نیز مجموعه‌هایی بودند که ما آن‌ها را به شهرداری بازگرداندیم و پس گرفتیم که عدد آن ۱۱۰ مجموعه است و ما توانستیم این مجموعه‌ها را بازگردانیم و عدد آن حدود ۸ الی ۹ هزار میلیارد تومان است و این عدد جدای از آن رقم ۲۰ هزار میلیارد تومان است.

شهردار تهران تصریح کرد: ما البته علاقه‌ای نداریم بازگویی این موارد را در فضای عمومی عنوان کنیم، علاقه داریم که برویم آن‌ها را بگیریم و برای شهر و شهروندان نگه داریم، این موضوع به‌صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال در بام‌لند نیز که در گذشته قرارداد نادرستی بسته شده بود ما آن قرارداد را پیگیری کردیم و آن را صورت‌جلسه کردیم که بام‌لند به شهرداری بازگردد و بام‌لند به‌قیمت سال گذشته ۱۱ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان بود و الآن به ۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده است و تمام این موارد غیر از ۲۰ هزار میلیارد تومانی است که در ابتدا به آن پرداختم.

زاکانی اضافه کرد: با تمام این تفاصیل ما هیچ علاقه‌ای نداریم که این موارد را توضیح بدهیم که در این مسیر بخواهیم خاطر مردم را خدشه‌دار کنیم و شرایط ایجاد کنیم.

شهردار تهران گفت: در بخش اول هم که گفتم امسال بنا داریم پروژه‌هایی را که از دست شهرداری بیرون رفته است به شهرداری بازگردانیم و این مسئله در دستور کار ما قرار دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر، سیستم معیوبی بود که وجود داشت و این مسئله آسیب می‌زد و یکی از کار‌های بزرگی که در این دوره انجام شده است به نظارت فنی سیستمی‌شده شهرداری برمی‌گردد و بزرگترین تحولی است که در حوزه شهری درخصوص جلوگیری از فساد انجام خواهد شد، به‌عنوان مثال ما در یک پرونده سال گذشته بررسی کردیم که ۷ میلیارد تومان از سوی مالک پرداخت کرده بود که مالک برای اخذ پایان کار به شهرداری مراجعه کرده بود و ما بررسی کردیم که مالک می‌بایست ۳۲۷ میلیارد تومان پرداخت می‌کرده است که در این زمینه ۱۲۰ میلیارد تومان حذف و تنها ۷ میلیارد تومان از سوی مالک پرداخت شده بود و ۱۲۰ میلیارد تومان را بروزرسانی کردیم و به‌ارزش روز قیمت‌گذاری کردیم و به یک‌هزار میلیارد تومان رسید که از این رقم مبلغ پرداخت‌شده به‌قیمت روز کسر و فرد ۸۴۰ میلیارد تومان به شهرداری پرداخت و در نهایت پایان کار خود را اخذ کرد و این مسئله نشان‌دهنده این است که با این‌گونه اقدامات راه فساد در مجموعه شهرداری بسته خواهد شد.

زاکانی گفت: البته ناگفته نماند که این موارد هیچ کدام به این دوره ارتباط ندارد و به ادوار گذشته برمی‌گردد.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه "ما به هیچ عنوان از حق و حقوق شهروندان نخواهیم گذشت" اضافه کرد: این موضوع به‌صورت جدی توسط مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری پیگیری می‌شود و سیستمی شدن نظارت‌ها می‌تواند جلوگیری از فساد را در بدنه شهرداری داشته باشد.

وی راجع به رویکرد شهرداری تهران برای شفافیت در قراردادها، گفت: در بخش کمیسیون ماده ۵ نیز باید به این نکته اشاره کنم که همه موارد در سامانه شفافیت بارگذاری می‌شود و همه مصوبات را می‌توانند رؤیت بکنند.

زاکانی با اشاره به بخش خرده‌تخلفات در بدنه شهرداری تهران گفت: به‌عنوان مثال می‌توان در این بخش به موضوع رشوه اشاره کرد که برای این کار نیز ما آموزش پرسنل و صیانت از پرسنل و سیستمی کردن کار و ایجاد عدم‌ارتباط با مراجعه‌کنندگان را در دستور کار قرار داده‌ایم، همچنین اگر جایی متوجه شویم که تخلفی صورت گرفته است با آن برخورد می‌کنیم و اغماضی نیز نکرده‌ایم، در این زمینه یکی از مواردی که بود که جنجال شد چیزی بود که خودمان رفتیم و ۵ نفر را کشف کردیم و خودمان عنوان کردیم و برخورد هم صورت گرفت و این مسئله را به دفتر ما انتساب می‌دادند که اشتباه بود، یک نفر هم که از دفتر ما دستگیر شده بود اصلاً موضوعش فساد نبود، موضوعش خرید از همان شبکه اشاره‌شده یک اسلحه بود، این مسئله توسط دستگاه امنیتی پیگیری شد و کسی هم که اسلحه را فروخته بود به فرد اشاره‌شده گفته بود که حتی مجوز هم برای فرد صادر می‌شود و در واقع فرد اشاره‌شده به‌امید داشتن مجوز اقدام به خرید اسلحه کرده بود که دستگاه امنیتی موضوع را بررسی کردند و در نهایت فرد آزاد شد.

شهردار تهران در پایان گفت: ما در موضوع مبارزه با فساد مصرّ هستیم و علاقه هم نداریم تنها شعار بدهیم و بنا داریم راه‌های فساد را ببندیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر